Światowy Dzień Pieczenia
Treść
18 maja Światowy Dzień Pieczenia
W dniu 18 maja 2020 celebrując Światowy Dzień Pieczenia uczniowie Szkoły Branżowej w ramach zajęć praktycznych i przedmiotów zawodowych z dużym zaangażowaniem wzięli udział w zaplanowanym projekcie. Efektem ich pracy są pyszne wyroby cukiernicze, które samodzielnie przygotowali w domu zgodnie z własną recepturą. Z nadesłanych prac uczące ich nauczycielki: Dorota Nosal, Joanna Śmigowska, Aneta Przanowska i Jolanta Waśko, zorganizowały wirtualną wystawę fotograficzną. Celem realizowanego projektu było zachęcenie uczniów do własnoręcznych wypieków oraz umożliwienie im pokazania swoich umiejętności podczas pracy w kuchni.
Światowy Dzień Pieczenia w Zespole Szkół Nr 5 Specjalnych w Nowym Sączu upłynął pracowicie, twórczo i w miłej atmosferze - przez co jeszcze bardziej stał się wyjątkowy.